Aproape jumătate dintre sucevenii care s-au testat în ultimele 24 de ore au fost confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2. În spitalele din județ sunt acum internați 328 de pacienți Covid din care 77 au forme grave și severe ale bolii. La secția ATI din SJU Suceava nu e disponibil niciun pat pentru pacienții Covid


Intră acum și în grupul de

Aproape jumătate dintre sucevenii care s-au testat în ultimele 24 de ore au fost confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2.

Prefectura Suceava a informat că, duminică, numărul total de persoane testate până în prezent în județ este de 71.964, iar în ultimele 24 de ore au fost testate 218 de persoane, din care, potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, 107 au fost confirmate cu infecții cu noul coronavirus.

Prefectura Suceava mai arată că în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane diagnosticate cu Covid – 19, iar în același interval de timp au fost externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 185 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 256 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 185 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava 91 prezintă forme medii ale bolii; 17 prezintă forme ușoare, 59 prezintă forme severe,- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iardintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 paturi libere din care 35 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 91 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil nici un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 84 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 35 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați șase pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul de Boli Cronice Siret sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava în județul Suceava se înregistrează un număr de  7299 de persoane declarate vindecate de Covid 19.


Intră acum și în grupul de