Prefectul de Suceava face din nou apel sucevenilor să respecte măsurile de protecție sanitară. În județ sunt 1.485 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Municipiul Suceava a depășit pentru a doua zi consecutiv rata de infectare de 3 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut, duminică, din nou un apel sucevenilor să respecte măsurile de protecție sanitară.

Prefectul județului Suceava a solicitat locuitorilor județului să respecte recomandările specialiștilor privid normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă. „Mulțumesc tuturor celor care respectă măsurile de prevenire și limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, înțelegând că este un efort comun al tuturor!”, a transmis Moldovan.

Potrivit Prefecturii Suceava, duminică erau în județ 1.485 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 9 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 28 au peste zece cazuri în evoluție.

Tot duminică se află în carantină 836 persoane, iar în izolare la domiciliu se află ale 440 de persoane din județul Suceava.

Și în cursul zilei de sâmbătă polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1513 persoane. 

De asemenea, au fost verificate 173 societăți comerciale și au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

De menționat este că municipiul Suceava a depășit și duminică rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Astfel, după ce sâmbătă rata de infectare a fost de 3,05 la mia de locuitori, duminică aceasta a urcat la 3,07 la mia de locuitori.

CJSU Suceava urmează să se întrunească duminică în ședință pentru a adopta noi măsuri în localitățile dij județ propuse de Direcția de Sănătate Publică Suceava.


Intră acum și în grupul de