În spitalele din județul Suceava sunt internați 335 pacienți Covid-19, dintre care 79 au forme severe sau grave ale bolii. La secția ATI din SJU Suceava rămâne disponibil un singur pat pentru pacienții Covid

Prefectura Suceava a informat că, luni, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 7.337 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 25 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 7 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 556 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 198 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 260 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Mai exact, din cei 198 pacienți diagnosticați Covid-19: 101 prezintă forme medii ale bolii; 18 prezintă forme ușoare; 60 prezintă forme severe; 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

În aceste condișii, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 349 paturi libere din care 22 pentru pacienți Covid-19, 228 în sectorul Non-Covid și 99 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 30 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 86 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 34 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19, dar sunt 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, precizează Prefectura Suceava.