Ion Lungu anunță anularea licitației pentru nocturna de pe Stadionul Areni și spune că soluția este construirea unui stadion nou//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a discutat la Compania Națională de Investiții despre construirea Sălii Polivalente cu 5000 de locuri din Suceava, dar că în același timp a discutat și despre posibilitatea finanțării unui nou stadion în aceeași zonă.

Astfel, în urma discuților pe care primarul Ion Lungu a avut-o cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții, aceasta a dat asiugurări că licitația pentru execuția Sălii Polivalente din municipiul Suceava va fi organizată imediat ce se va aproba Hotărârea de Guvern prin care se finanțează acest obiectiv așa cum a stabilit comisia interministerială.

„Eu sper ca în următorii doi ani de zile să avem sală polivalentă la Suceava”, a spus primarul.

Totodată, el a discutat și despre aprobarea construirii unui stadion nou la Suceava tot prin Compania Națională de Investiții.

Primarul a reamintit că Planul Urbanistic Zonal aprobat prevede construirea unei săli polivalente, dar și a unui stadion și două bazine de înot de dimensiuni olimpice.

„Vom depune în această săptămână o solicitare de finanțare pentru un stadion nou. Nu am făcut până acum această cerere pentru că nu era aprobată sala polivalentă”, a spus Lungu.

Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 3 noiembrie 2020

El a menționat că acest proiect de construire a complexului sportiv cu sală polivalentă și stadion nou este al echipei liberale și că lucrează îndeaproape cu președintele Gheorghe Flutur și deputatul Ioan Bălan, exprimându-și încrederea că în acest mandat vor fi realizate.

Mai mult, Ion Lungu a spus că a fost anulată licitația pentru instalația de nocturnă pentru Stadionul Areni.

„Au fost trei oferte, s-au contestat între ei, iar în final cel care a câștigat licitația nu a depus toate documentele necesare la Primărie, iar licitația s-a anulat”, a spus primarul.

El consideră că nici nu va mai fi reluată această licitație pentru că se va construi un nou stadion.

„Cred că nu mai are rost să vorbim de această instalație de nocturnă atâta timp cât soluția este să facem un stadion nou”, a conchis Ion Lungu.   


Intră acum și în grupul de