Microbuz cu patru elevi, rasturnat la Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Şoferul unui microbuz şi un adolescent se află în stare gravă în spital, iar ceilalţi trei pasageri ce se aflau în interior sunt răniţi uşor după ce maşina s-a răsturnat. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 19.14, pe DN 17A în afara localităţii Horodnic de Sus, H. Corneliu, de 22 ani, din comuna Marginea, posesor al permisului de conducere categoriile A şi B din anul 2008, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul iar în momentul revenirii pe banda sa de mers a pierdut controlul asupra direcţiei.

Acesta a pătruns pe contrasens şi a acroşat microbuzul din faţa sa, condus regulamentar de H. Ioan, de 36 ani, din comuna Burla, posesor al permisului de conducere categoriile B, C, E, D eliberat din anul 2005.

În urma impactului ambele autovehicule au fost proiectate în afara părţii carosabile, microbuzul răsturnându-se pe laterala dreaptă.

Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului microbuzului, a lui M. D., de 16 ani, din comuna Suceviţa, şi uşoară a minorilor H. M., N. M. ambii de 17 ani, din comuna Marginea şi R. E., de 15 ani, din municipiul Rădăuţi., toţi pasageri în microbuz, elevi.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, apoi au fost conduşi la Spitalul Municipal Rădăuţi unde li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

H. Ioan este angajat al unei firme de transport persoane din Suceviţa, microbuzul se afla într-o cursă regulată specială pe ruta Rădăuţi – Suceviţa deţinând documentele necesare în acest sens.
Reprezentanţi ai ARR Suceava urmează a stabili legalitatea efectuării transportului în cauză.


Intră acum și în grupul de