Conducerea SJU Suceava face un apel populaţiei prin care solicită “să conştientizeze realitatea existenţei virusului, a necesităţii utilizării măsurilor de protecţie, precum şi respectarea normelor legale privind distanţarea socială”


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf Ioan cel Nou” Suceava a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că la nivelul judeţului coordonarea unitară în vederea asigurării suportului medical necesar patologiei COVID şi non- COVID se află, în prezent, în faza de implementare.
“Apreciez colaborarea şi disponibilitatea reprezentanţilor unităţilor sanitare, cooptaţi în acest proiect şi vreau să asigur pacienţii că identificăm soluţiile optime care să asigure buna funcţionare a prezentului demers. Măsurile propuse a fi implementate fiind în favoarea pacienţilor, în sensul facilitării accesului la sistemul medical, atât pentru patologia COVID, cât şi non-COVID”, subliniază conducerea SJU Suceava.
În comunicatul de presă se menţionează că în cadrul planului de acţiune elaborat de unitatea sanitară pentru situaţii epidemiologice, aşa cum este cazul patologiei COVID, sunt avute în vedere strategii “atât pentru sprijinirea stării de bine a personalului de îngrijiri, cât şi pentru creşterea calităţii serviciilor medicale furnizate, cu orientarea atenţiei către segmentul de îngrijire”.
Conform sursei citate, personalul de îngrijire de sănătate, din toate categoriile profesionale, a cunoscut “adevărate provocări”, în contextul creşterii cererilor de îngrijire, riscului continuu de infecţie, stresului psihologic, dificultăţilor de comunicare cu pacienţii şi aparţinătorii, factori care au determinat, în unele cazuri, “anumite sincope în furnizarea asistenţei medicale”.
Conducerea SJU Suceava face un nou apel public către populaţie prin care solicită “să conştientizeze realitatea existenţei virusului, a necesităţii utilizării măsurilor de protecţie, precum şi respectarea normelor legale privind distanţarea socială”.


Intră acum și în grupul de