Prins de frontieristi in timp ce facea un serviciu unui prieten


Intră acum și în grupul de

Un sucevean s-a ales cu un dosar penal pentru complicitate la contrabandă după ce a fost depistat de frontierişti în timp ce-i transporta unui prieten ţigările. Potrivit IJPF Suceava, marţi, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigări, au oprit pentru control un autoturism marca „VW Passat”, condus de Ş. Eugen, în vârstă de 54 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava.

La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au depistat, în interiorul acestuia, cantitatea de 6.600 pachete de ţigări (1350 marca „Viceroy” şi 5250 marca „Monte Carlo”) pentru care soferul nu deţinea documente legale de provenienţă.

Fiind întrebat de provenienţa ţigărilor, bărbatul a declarat că un prieten l-a rugat să le transporte din oraşul Siret până în municipiul Suceava, urmând să primească pentru „serviciu”, suma de 300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 27.720 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar lui Ş. Eugen poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă.

O altă acţiune de contrabandă a fost depistată la Vicov, unde poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit, în imediata apropiere a frontierei de stat, cincisprezece colete voluminoase ce conţineau 7.500 pachete ţigări, (7.000 marca Viceroy şi 500 marca „Ronson”), de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 75.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În ambele cazuri, cercetările, sunt continuate de către procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Suceava şi poliţiştii de frontieră suceveni delegaţi de către acesta, în vederea identificării persoanelor implicate şi luarea măsurilor ce se impun.
Potrivit IJPF Suceava au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării evenimentelor în comun.


Intră acum și în grupul de