Sucevenii au inceput sa se intereseze in farmacii de testul pentru gripa noua


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au început să întrebe prin farmacii de testul rapid pentru gripa nouă, care se găseşte deocamdată doar într-o unitate farmaceutică din municipiul reşedinţă, unde miercuri s-au vândut 4 asemenea teste. Medicii nu recomandă însă această testare, spunând că este doar 50% sigură, recomandând în continuare prezentarea la medic la primele simptome de gripă.

Este vorba de produsul Screen Flu, care costă în jur de 50 de lei. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş spune, că produsul ar fi fabricat în America şi importat din Italia.

„Deocamdată, pe nicio etichetă a produsului nu e trecut avizul ministerului, şi se ştie că orice produs farmaceutic trebuie să aibă acest aviz. Dar este obligaţia ministerului să verifice la importatori produsele care se aduc, iar omul e liber să facă cum crede. Şi atunci când se simte rău şi stă acasă, iar boala se agravează, tot opţiunea lui este. Însă nu trebuie să ne agităm prea tare, fiindcă nici nu se înghite, nici nu se injectează. Dar ar fi un pericol atunci când nu pune în evidenţă o afecţiune, deşi ea există, şi se poate agrava, sunt şi astfel de situaţii, fiindcă nu e sigur sută la sută”, a precizat Doiniţa Cocriş.

Testul rapid pentru gripa A şi B este un test in vitro pentru detectarea calitativă de antigene ale gripei din tipurile menţionate, extrase din probe respiratorii. Produsul cuprinde un tampon pentru prelevare probe, tub de testare şi soluţie pentru tamponul de extracţie.


Intră acum și în grupul de