Comercianții din Piața Centrală a Sucevei speră că nu li se va suspenda activitatea și spun că vor monta paravane de protecție ca în primăvară


Intră acum și în grupul de

Comercianții din Piața agroalimentară centrală din Suceava sunt încrezători că vor putea să-și vândă marfa și după ziua de luni în ciuda deciziei CNSU.

Mai mulți comercianți intervievați de News Bucovina au arătat că li s-a spus că piața va continua să rămână deschisă, dar că vor trebui să-și monteze paravane de protecție.

Ei au spus că dacă se va decide totuși închiderea pieții vor deveni muritori de foame.

În zona nemodernizată a pieții vânzătorii sunt convinși că vor continua să rămână cu activitatea deschisă și că vor fi nevoiți doar să monteze folii din plastic peste marfă, așa cum s-a întâmplat în primăvară.

Totuși, în piață cumpărătorii își achiziționează mai multe produse după ce au auzit decizia CNSU.

Piata Centrala din Suceava – teoretic de luni va fi închisă

Vor Închide autoritățile Piata Centrala a Sucevei de luni dimineata?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 6 noiembrie 2020

Potrivit articolului 7 din Hotărârea 52 a CNSU, se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Întrebat despre măsura închiderii piețelor acoperite, premierul Ludovic Orban a răspuns, vineri, că decizia închiderii a venit în baza evaluărilor făcute din cercetări.

„A rezultat că piețele închise, spre deosebire de supermarket-uri, unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețele deschise și din cauza modului în care se manevrează marfa, și din cauza circulației aerului, și din cauza faptului că nu se respectă obligația portului măștii și alte reguli de distanțare, se transmite mai ușor”, a declarat Ludovic Orban.


Intră acum și în grupul de