Ion Lungu spune că primăria face achiziții pentru echipamente necesare învățământului online și că deși a insistat ca grădinițele, creșa, sau after-school să rămână deschise, de luni nu se va mai putea//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, vineri, la Subiectul Zilei, că municipalitatea suceveană a făcut investiții încă din această vară în îmbunătățirea sistemelor unităților școlare pentru a efectua învățământ online și că a reușit ca în municipiul Suceava, inclusiv după ce s-a depășit rata de 3 la mie a cazurilor de infecții cu noul coronavirus să mențină grădinițele, creșa și unitățile after-school deschise, iar o mare parte din școli să funcționeze în scenariul galben sau chiar verde, dar crede că aceasta nu se va mai putea de luni desfășura astfel sistemul de învățământ în municipiu.

„În CJSU Suceava, la propunerea școlilor și cu aprobarea DSP astăzi funcționăm într-o formulă hibrid cu scenarii galben, roșu, iar alții chiar în verde. Începând de luni se intrăm în scenariul roșu cu învățământ de la distanță”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – Live la Subiectul Zilei

Ce ne așteaptă la Suceava în perioada următoare? Primarul municipiului, Ion Lungu încearcă o serie de explicații la Subiectul Zilei!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 5 noiembrie 2020

El a arătat că Primăria Suceava a încheiat licitația pentru achiziționarea a o mie de tablete, iar Vodafone România le va livra, iar Consiliul Local Suceava va aproba un proiect prin care se vor achiziționa 15.000 de tablete, laptop-uri, desk-top-uri, routere și alte echipamente de peste 3 milioane de euro cu finanțare europeană.

Primarul a amintit că în luna iulie a fost alocat un milion de euro pentru ca școlile din municipiu să se doteze pentru a susține învățământ on-line și că acum unitățile școlare sunt cu un pas în față în comparație cu situația din primăvara acestui an.

„Eu am insistat foarte mult ca grădinițele, creșa și unitățile after school să rămână deschise, dar nu cred că de luni se mai poate”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de