Autoritățile se pregătesc de sezonul rece: Prefectura cere situația cu gravidele aflate în ultimul trimestru de sarcină și a persoanelor care necesită dializă, iar primăriile vor identifica bătrânii care au nevoie de ajutor


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a discutat, în cadrul ședinței din 6 noiembrie, pregătirea județului Suceava pentru sezonul rece.

Potrivit Prefecturii Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a cerut Direcției de Sănătate Publică Suceava să procedeze, în regim de urgență, la solicitarea către medicii de familie a unei situații cu gravidele aflate în ultimul trimestru de sarcină și a persoanelor care necesită dializă. Totodată s-a subliniat necesitatea întocmirii unei situații cu persoanele dializate, însoțite de programarea ședințelor de dializă către centrele specifice.

Prefectul județului a solicitat primăriilor identificarea persoanelor vârstnice, cu boli cronice, izolate și singure în locuințe pentru a li se putea furniza ajutor în caz de nevoie.

De asemenea, DSP Suceava va lua măsuri de pregătire în spitale pentru hipotermici, iar măsurile trebuie să respecte regulile sanitare specifice pandemiei Covid-19.

Sursa citată a mai arătat că în urma discuțiilor cu reprezentanții SDN Suceava, SDN Câmpulung Moldovenesc și ai DJDP Suceava, „s-au conturat o serie de măsuri operative, care au fost deja luate, dar au fost puse în discuție și alte nevoi care trebuie acoperite și  totodată s-au identificat modalități pentru a fi duse la îndeplinire”, a transmis Prefectura Suceava fără a da alte explicații.


Intră acum și în grupul de