Prefectul de Suceava cere rabatarea pereților piețelor agroalimentare pentru a deveni spații deschise, iar dacă nu se poate să se scoată mesele în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitate cu restricționarea accesului auto


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a cerut primarilor din județ ale căror localități au piețe agroalimentare și pot să rabateze pereții acestora pentru a le deschide să se organizeze rapid în acest sens, iar dacă nu pot face să scoată mesele pe alei și străzile din zona piețelor cu restricționarea circulației.

Prefectul a anunțat că a convocat duminică la ora 11:00, o şedință de lucru la Palatul Administrativ, cu primarii din județ care au în administrare piețe agroalimentare destinate comețului de produse agricole, în vederea evaluării situației concrete din fiecare localitate.

La ședință au fost invitați și reprezentanții DSVA, DSP și ai CJ Suceava, în vederea analizării situației punctuale și adoptării de măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni.

        În acest sens, prefectul județului a transmis o circulară localităților din județ care au organizate piețe agroalimentare, prin care a solicitat ca acolo unde sunt piețe închise si se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

Totodată, acolo unde nu se pot deschide, să se scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să se restricționeze accesul auto în spațiile respective.

„Acolo unde nu există nici această posibilitate să se organizeze piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan..


Intră acum și în grupul de