Accident grav pe E 85, la Cumparatura (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un grav accident rutier s-a înregistrat joi, după-amiază pe drumul european E 85. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orelor 16.00, pe D.N. 2 în afara localităţii Cumpărătura, comuna Bosanci, T. Mihai, de 45 ani, din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, posesor al permisului de conducere categoriile „B,BE,C,CE” din 1985, în timp ce conducea autoturismul pe un sector de drum în aliniament, întrucât nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, a derapat, părăsind partea carosabilă, după care a intrat în coliziune frontală cu un copac de pe marginea din partea dreaptă a drumului în direcţia sa de mers.

Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a pasagerei B. Ana, de 34 ani, din comuna Moţca, judeţul Iaşi, precum şi rănirea mai uşoară a conducătorului auto şi a altei pasagere, T. Dana, de 36 ani, din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi.
Conducătorul auto purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost anunţat Dispeceratul Secţiei de Drumuri Naţionale pentru a interveni cu material antiderapant pe sectorul de drum unde s-a produs accidentul.

Potrivit ISU „Bucovina” accidentul a fost anunţat la ora 15.38, astfel că Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un modul SMURD (un echipaj de descarcerare şi un echipaj de salvare.

La faţa locului au fost găsite trei victime rezultate din impactul unui autoturism marca Volvo cu un pom de pe marginea drumului. Echipajele profesioniste au izolat şi balizat zona, au extras victimele şi le-au acordat primul ajutor medical, împreună cu lucrătorii Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
S-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri -deconectarea bornelor de la baterie şi verificarea eventualelor scurgeri de carburanţi şi lubrifianţi.
Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean pentru investigaţii amănunţite.


Intră acum și în grupul de