Doi minori botosaneni, specializati in furturi din curtile radautenilor


Intră acum și în grupul de

Instanţa rădăuţeană a decis trimiterea după gratii a doi adolescenţi din judeţul Botoşani ce sunt cercetaţi pentru o serie de furturi din curţile mai multor rădăuţeni. Potrivit IPJ Suceava, vineri, în urma desfăşurării unor activităţi specifice, ofiţerii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi au probat activitatea infracţională a minorilor S. Ştefan de 17 ani, din localitate şi P. Vasile, de 17 ani, din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani, în 4 furturi din curţi de locuinţe, aflate în evidenţă cu A.N. comise în cursul anului 2009 pe raza municipiului Rădăuţi.

Astfel, ţinând cont şi de faptul că împotriva celor doi erau înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi propuneri de trimitere în judecată şi în alte cauze similare, în baza mandatelor de aducere emise pe numele celor doi de către parchet s-a efectuat o descindere la domiciliile învinuiţilor, ocazie cu care au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei, fiindu-le emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

În decurs de mai puţin de 2 ani, cei doi au fost cercetaţi în mai multe dosare penale, au fost condamnaţi definitiv, respectiv S. Ştefan la 8 luni închisoare în anul 2007, iar P. Vasile a fost condamnat de 5 ori pentru diverse fapte penale şi cu toate acestea au săvârşit din nou infracţiuni contra patrimoniului ceea ce denotă continuitate în activitatea infracţională şi justifică temerea că vor săvârşi astfel de fapte şi în viitor, astfel că la propunerea Poliţiei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a propus măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 de zile împotriva învinuiţilor.

La solicitarea Parchetului, Judecătoria Rădăuţi a dispus măsura arestării preventive pentru o perioada de 29 de zile faţă de inculpatul P. Vasile şi pentru o perioada de 19 zile faţă de inculpatul S. Ştefan.
În baza mandatelor cei doi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de