Actiune demna de un film politist, in comuna Satu Mare


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii rădăuţeni au avut parte de o acţiune în trafic demnă de un film poliţist. Potrivit IPJ Suceava, vineri, în jurul orei 22.50, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, în timp ce desfăşura serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe D.J. 178 B pe raza comunei Satu Mare, în cadrul acţiunii organizate la nivelul subunităţii pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism cu numere de înmatriculare străine.

Autoturismul a încetinit, apoi în apropierea echipajului de poliţie a accelerat brusc, continuându-şi deplasarea spre municipiul Rădăuţi.
Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului în cauză cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, timp în care agentul care ocupa locul din dreapta faţă a anunţat prin staţia de emisie/recepţie dispeceratul subunităţii despre incidentul produs.

După parcurgerea unei distanţe de aproximativ 700 m, în momentul în care autoturismul urmărit a ajuns în apropiere de o intersecţie cu un drum comunal neclasificat a oprit, din autoturism coborând patru persoane în fugă cu intenţia de a abandona autoturismul. Unul dintre poliţişti a pornit în urmărirea persoanei de pe scaunul stânga-faţă, reuşind să o ajungă şi să o imobilizeze după parcurgerea unei distanţe de circa 50 m, timp în care celălalt poliţist a plecat în urmărirea conducătorului autoturismului, ce coborâse de pe bancheta dreapta faţă a acestuia, urmărindu-l pe o distanţă de aproximativ 100 m.

Deoarece conducătorul auto ajunsese într-o grădină a unui imobil părăsit şi exista posibilitatea ca acesta să nu mai poată fi văzut datorită întunericului, agentul a strigat somaţia „Stai!”, însă acesta nu s-a supus, apoi agentul l-a somat din nou „Stai că trag!”, însă nici de această dată nu a respectat indicaţiile. În aceste condiţii, agentul a executat un foc în plan vertical, însă deşi a continuat urmărirea l-a pierdut din raza vizuală pe conducătorul autoturismului în cauză. Persoana imobilizată a fost identificată ca fiind C. Gheorghina, de 31 ani, din oraşul Milişăuţi.

În urma activităţilor specifice desfăşurate au fost identificaţi şi ceilalţi pasageri din autoturism ca fiind numiţii L. Ioan şi L. Steluţa – părinţii conducătorului auto L. Vasile, de 18 ani, din comuna Satu care nu posedă permis de conducere auto.
Autoturismul a fost imobilizat în curtea Poliţiei Municipiului Rădăuţi, urmând a fi verificat prin intermediul Punctului de contact Oradea.

Sâmbătă ora 16.00, la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi s-a prezentat L. Vasile însoţit de tatăl său. Acesta a fost audiat cu privire la faptele comise la 15.01.2010, ocazie cu care a recunoscut că el a fost conducătorul autoturismului şi că nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului deoarece nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie şi s-a speriat de consecinţele faptelor sale.

Cercetările sunt continuate faţă de L. Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.


Intră acum și în grupul de