„Pelerin în Bucovina” poate deveni realitate si un succes de marca al CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat „Pelerin în Bucovina”, care presupune de fapt un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, având ca destinaţii finale localităţile Cacica şi Putna din judeţul Suceava, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului va fi sprijinit şi de autorităţile austriece.

Preşedintele CJ Suceava, democrat-liberalul Gheorghe Flutur, a declarat că s-a întâlnit, la Viena, la finele săptămânii trecute cu Elisabeth Udolf-Strobl, directorul general pentru turism din cadrul Ministerului Economiei şi Muncii al Guvernului austriac, cu care a discutat despre programul turistic „Pelerin în Bucovina” care urmează să se organizeze anual, în perioada 15 iulie-15 august, de la Viena la Suceava, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, având ca destinaţii principale Basilica Minor din Cacica şi Mănăstirea Putna, care au ca hram această sărbătoare religioasă.

Şeful executivului judeţean sucevean a mai arătat că a convenit cu oficialul austriac ca, pentru început, de Paşte, să vină în Bucovina o delegaţie formată din tur-operatori austrieci şi jurnalişti din turism care să viziteze zona şi pregătească programul din lunile iulie şi august. Totodată, Flutur a spus că a discutat cu Elisabeth Udolf-Strobl despre încurajarea turismului de nişă, cum ar fi turismul ecologic şi proiectul „Bucovina Bioland”, sau „Drumul lemnului” care să includă vizite în pădurile seculare din Bucovina.

Reamintim că preşedintele CJ, Gheorghe Flutur a participat, la Viena, la Târgul internaţional de turism unde CJ Suceava, împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut un pavilion de prezentare, unde au expusi trei meşteri populari şi s-au prezentat produse tradiţionale bucovinene cum ar fi preparate din carne şi produse lactate, iar vineri a fost organizată seara bucovineană în cadrul căreia Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava a oferit un spectacol folcloric cu obiceiuri de iarnă din Bucovina.

Conform oficialilor suceveni la seara bucovineană au participat aproximativ 350 de invitaţi în special reprezentanţi ai unor tur-operatori cum ar fi TUI, Columbus, Gulliver Tour, Reise Paradis, Cora Reisen, dar şi companii aviatice ca Skywest sau Fly Niki, dar şi jurnalişti din turism. Proiectul CJ Suceava „Pelerin în Bucovina” a fost realizat la iniţiativa ambasadorului Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger, care a anunţat la Târgul de turism al Bucovinei din toamna anului 2008 că va promova un proiect pentru înfiinţarea unui drum de pelerinaj din Austria spre Europa de Est.

El a mai spus că acest drum de pelerinaj, ar fi unic, şi ar lega Austria de mănăstirile din Bucovina prin Ungaria, Slovacia şi Ucraina. Executivul judeţean sucevean a depus deja la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est o cerere de finanţare a acestui program turistic prin POR, Axa V, măsura 5.3 – Dezvoltarea turismului intern prin promovarea produselor specifice


Intră acum și în grupul de