Mai mulți studenți USV fac voluntariat la DSP Suceava pentru a sprijini lupta împotriva Covid-19


Intră acum și în grupul de

Peste 30 de studenți din cadrul Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-au oferit voluntari pentru a sprijini activitatea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în contextul creșterii numărului de persoane infectate de coronavirus din județul Suceava, a relatat vineri Prorectorul cu activitatea științifică, prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Potrivit sursei citate, în baza unui protocol de colaborare încheiat între USV și DSP Suceava, în data de 6 noiembrie 2020, au fost desfășurate instruiri și probe practice, conducând la selecția a 12 studenți, care vor desfășura activități cu timp parțial în sprijinul DSP Suceava, în baza unor convenții individuale de practică, sub coordonarea comună a cadrelor DSP și USV.

„Așa cum a procedat și în contextul primului val de infectări ce a afectat județul Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” își manifestă întreaga disponibilitate pentru a veni cu soluții utile în sprijinul oamenilor afectați de situația actuală și al instituțiilor publice responsabile de coordonarea acțiunilor specifice,” a declarat Mihai Dimian.


Intră acum și în grupul de