Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, au vizitat Muzeul de Artă „Ion Irimescu”: M-aș bucura să avem mai mulți vizitatori ce trec pragul acestui muzeu și să admire operele de neprețuit adunate aici


Intră acum și în grupul de

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturiii, a vizitat astăzi cel mai mare muzeu de autor din țară, MUZEUL DE ARTĂ „ION IRIMESCU”, din Fălticeni, pentru a-i aduce un omagiu marelui sculptor sucevean, dar și pentru a-i îndemna pe români să profite de faptul că muzeele sunt în continuare deschise, mai ales că mâine se va desfășura și Noaptea Muzeelor 2020. A vizitat alături de primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, și de managerul muzeului, Teodor Brădățanu, corpul B al instituției unde se află spațiul memorial Ion Irimescu – locul în care sculptorul și-a petrecut ultima perioadă din viață.

„Ion Irimescu este unul dintre marii artişti români ai secolului XX, mândria noastră locală suceveană, care a oferit atât de mult culturii naționale. M-aș bucura să avem mai mulți vizitatori ce trec pragul acestui muzeu și să admire operele de neprețuit adunate aici. Pentru a pune în valoare inclusiv spațiul memorial aflat în corpul B, Ministerul Culturii va finanța, în cadrul unui proiect ce urmează a fi înaintat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, lucrări de restaurare a mobilierului și a obiectelor de artă colecționate de marele sculptor. Trebuie să investim în conservarea patrimoniului lăsat de Ion Irimescu pentru ca generațiile viitoare să conștientizeze la rândul lor contribuția pe care el a avut-o la nivel național și internațional. Acest Muzeu poate și trebuie să fie un obiectiv central pentru atragerea turismului cultural către Fălticeni”, a declarat Ministrul Bogdan Gheorghiu.

Pentru geniul său creator, Ion Irimescu a fost recompensat cu numeroase premii și distincții. Muzeul adăpostește jumătate din operele sale, pe care sculptorul le-a donat orașului (aproximativ 300 sculpturi și 1000 desene), realizând astfel cea mai mare colecție permanentă de autor din România.


Intră acum și în grupul de