DSP Suceava începe, la solicitarea Ministerului Sănătății, identificarea persoanelor din județ care urmează să fie vaccinate anti-COVID-19. În primă fază este vizat personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis, vineri, unităților medicale din județul Suceava o adresă prin care solicită transmiterea de tabele cu personalul care urmează să fie vaccinat anti-COVID-19.

Solicitarea este făcută în urma unei adrese transmise de Ministerul Sănătății, Direcția Generală de Asistență Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică.

În adresa Ministerului Sănătății consultată de News Bucovina se arată că la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, organizarea programului de vaccinare anti-COVID-19 se va organiza în etape în funcție de tipul și disponibilitatea a unuia sau mai multe vaccinuri.

Potrivit sursei citate, într-o primă etapă se va include vaccinarea personalului medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private, personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică, personalul din unitățile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, personalul aflat în subordinea ministerelor de resort, persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice), iar în ultima etapă populația generală.

În mod similar activităților desfășurate prin Programul Național de Vaccinare nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării împotriva SARS-CoV-2, participarea la campanie urmând să fie voluntară, se arată în document.

În acest sens, Ministerul Sănătății dorește ca prin intermediul DSP să se transmită catagrafia pentru personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private, personalul medical și auxiliar din unitățile de asistență socială și îngrijire și personalul medical și auxiliar din laboratoare medicale, laboratoarele de radiologie și imagistică medicală.


Intră acum și în grupul de