Primăria Suceava plantează, în premieră, platani și pruni ornamentali. Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că sunt plantați la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni, pe str. Universității, pe bulevardul George Enescu, pe str. Mărășești și în cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat că a fost începută acțiunea de plantare de arbori în municipiul Suceava pentru un mediu înconjurător mai sănătos și mai ales pentru a contribui la creșterea calității vieții urbane.

În total, în această toamnă, Primăria Suceava va planta 710 arbori, din care 310 achiziționați de municipalitate și 400 donați de către Direcția Silvică Suceava.

Aceștia vor fi plantați începând cu intrarea în municipiu dinspre Fălticeni, pe str. Universității, pe bulevardul George Enescu, str. Mărășești precum și în cartierul Burdujeni. În parcul Tătărași au fost deja plantați 360 de copaci.

„Este o acțiune pe care o desfășurăm an de an și pe care o vom continua, întrucât ne dorim să avem și mai multă grijă de mediul înconjurător și de Suceava”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că noutatea constă în plantarea a 100 de platani care vin cu balot, au un diametru de 16/18 cm și o înălțime cuprinsă între 4-6 m, precum și a prunilor roșii ornamentali care au un diametru cuprins între 12 și 14 cm.

Toți arborii vor fi împrejmuiți de ornamente de protecție sau de tutori din lemn pentru o mai bună susținere a acestora, a precizat Lucian Harșovschi.

Astfel, vor fi plantați câte o sută de stejari, frasini, plopi, sălcii, platani, câte 50 de tei, mesteceni și thuya, dar și 60 de pruni ornamentali.


Intră acum și în grupul de