Pompierii suceveni vor sa intensifice pregatirile de interventie in caz de dezastre (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă judeţul Suceava nu se află foarte aproape de centrul seismic de la Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” vrea să implementeze un sistem de prevenire şi intervenţie în caz de dezastre, întrucât zona Rădăuţi-Siret „se află pe o falie tectonică a Ucrainei cu risc major de seism”. Şeful ISU „Bucovina” Suceava, col. Ion Burlui a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă: „Nu ne-a lăsat rece ceea ce s-a întâmplat în Haiti”.

„Vrem să eficientizăm acest sistem, să facem o activitate care să fie ancorată în necesităţile de pregătire izvorâte din riscurile de la nivelul judeţului” a afirmat colonelul Burlui adăugând că se va pune accent pe tehnica de pregătire la intervenţia în subsoluri. „O să improvizăm nişte canale, fântâni de adâncime. O să facem nişte aglomerări în fostele gospodării agro-zootehnice care sunt la dispoziţia noastră. Vrem ca pregătirea să aibă un caracter practic, legat de realitate”, a spus şeful ISU Suceava.

Potrivit acestuia se doreşte ridicarea gradului de complexitate a pregătirii, accentuarea pregătiri la înălţime şi a celei de evacuare din adâncime. „Unul dintre angajaţii noştri a fost alpinist şi dorim să exploatăm capacităţile acestuia şi să-i instruiască pe ceilalţi. La fiecare subunitate este constituit câte un grup de 4-5 oameni instruiţi, dar este prea puţin, trebuie mărit numărul. Mai exact toţi trebuie să poată interveni”, a precizat colonelul Burlui, cu menţiunea că va solicita şi sprijinul autorităţilor pentru punerea în practică a proiectului.


Intră acum și în grupul de