DSP a inchis cele 5 centre de vaccinare contra AH1N1, dar sucevenii sunt asteptati sa se imunizeze la medici


Intră acum și în grupul de

Numărul foarte redus de solicitări de imunizare contra gripei noi, la cele 5 centre de vaccinare din judeţul Suceava a determinat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică Suceava să le închidă. Şeful acestei instituţii, Alexandru Lăzăreanu, a precizat că, la Centrul de vaccinare din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Suceava s-au vaccinat luni, doar 9 persoane, iar în cele din Fălticeni şi Rădăuţi, 1-2 persoane. Astfel, că centrele de vaccinare de la Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung şi Vatra Dornei au primit adrese că îşi încetează activitatea.

Conducerea DSP recomandă însă în continuare populaţiei să se vaccineze împotriva virusului pandemic, la medicii de familie.

Adjunctul DSP Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat marţi, că în ultima perioadă medicii de familie nu au mai solicitat vaccin, întrucât probabil că mai au în stoc.

În săptămâna 11-17 ianuarie, s-au vaccinat 15.838 de persoane, majoritatea fiind cu risc (bolnavi cronici), iar în total, de la începutul campaniei s-au imunizat 33.361 persoane, 27.426 fiind persoane cu risc, 4.024 personal sanitar, 1.371 salariaţi ai MAI şi alte ministere, 398 elevi şi 151 elevi de postliceală şi studenţi. Reamintim că DSP Succeava a primit de la Ministerul Sănătăţii 53.350 doze de vaccin Cantgrip.

Luna viitoare, se estimează că va începe vaccinarea anti AH1N1 la copii sub 16 ani şi atunci se vor repartiza alte dote de vaccin, dar deocamdată DSP Suceava aşteaptă de la minister un ordin precis cu instrucţiuni. Până atunci, s-a primit o adresă potrivit căreia, la vaccinarea acestor copii, trebuie solicitat obligatoriu consimţământul scris al părinţilor.

Pentru judeţul Suceava, luni, a fost confirmat un nou caz de gripă nouă, la un bărbat internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava. În prezent la Anestezie-Terapie Intensivă de la Spital Judeţean se află 3 persoane diagnosticate cu gripă nouă, toate în stare gravă, dar staţionară, neintervenind deocamdată complicaţii de la internarea lor în Reanimare.


Intră acum și în grupul de