Si-a vandut masina, dupa care a furat-o de la noul proprietar


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava se confruntă în ultima perioadă cu tot mai multe cazuri de autovehiculele reclamate ca fiind furate şi ulterior găsite la posesorii de drept, care, pe fondul neachitării integrale, le sustrag de la cumpărători. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 22.30, O. Gavril, de 33 ani, din comuna Marginea a sesizat furtul unui autoturism, proprietatea lui R. Dionisie, din localitatea Marginea, ce se afla în parcarea din faţa Gării Suceava – Burdujeni.

În timpul verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost parcat la data de 18.01.2010, ora 22.25 în locul menţionat, conducătorul auto a intrat în incinta gării, iar după aproximativ 5 minute, când a ieşit, a constatat lipsa acestuia.

Marţi, la ora 12.00, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava, a fost identificat G. Aurel, de 25 ani, din comuna Marginea, care în seara zilei de 18.01.2010, având asupra sa un rând de chei de la autoturismul reclamat furat şi motivat de faptul că reclamantul îi datora o sumă de bani, a hotărât să ia autoturismul care era parcat în spatele gării Burdujeni.

După ce s-a urcat în autoturism fără consimţământul părţii vătămate, a pornit motorul cu ajutorul dublurii cheilor de contact pe care le avea asupra sa şi l-a condus până în localitatea Sfântu Ilie, comuna Şcheia, unde l-a parcat într-un garaj ce aparţine fratelui său G. Petrică.

„Hoţul” a recunoscut fapta comisă şi a motivat că nu doreşte să fie restituit autoturismul părţii vătămate deoarece el are întocmit cu acesta şi un contract de vânzare-cumpărare, motiv pentru care autoturismul a fost ridicat şi depus în curtea I.P.J. Suceava pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, urmând ca în funcţie de rezulta să se dispună procedural.

„Atragem atenţia cetăţenilor cu privire la perfectarea actelor de vânzare-cumpărare a autovehiculelor. În ultima perioadă, autovehiculele reclamate ca fiind furate, sunt găsite la posesorii de drept, care, pe fondul neachitării integrale, le sustrag de la cumpărători. Totodată, Inspectoratul de Poliţie consumă resurse însemnate pentru identificarea în trafic pe raza judeţului a autoturismelor reclamate ca fiind furate”, precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de