Sapte raniti intr-un accident inregistrat la iesirea din Suceava spre Radauti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şapte persoane, printre care trei minori şi o femeie însărcinată, au ajuns miercuri, la prânz la Spitalul Judeţean Suceava, în urma unui accident ce a avut loc pe drumul european E 85, la ieşirea din municipiul Suceava spre Rădăuţi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, accidentul a fost anunţat la ora 11:35 astfel că Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un modul SMURD -un echipaj de descarcerare şi un echipaj de salvare.

În urma coliziunii dintre un autovehicul marca Ford Galaxy cu o autoutilitară marca Mercedes au rezultat şapte victime. Echipajele profesioniste au descarcerat două femei şi au extras restul pasagerilor, în siguranţă. S-a acordat primul ajutor medical, împreună cu lucrătorii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, luându-se măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri deconectarea bornelor de la baterii şi verificarea eventualelor scurgeri de carburanţi şi lubrifianţi.

Victimele accidentului au fost transportate la Spitalul Judeţean pentru investigaţii amănunţite.

Poliţiştii precizează că accidentul s-a petrecut pe strada Grigore Alexandru Ghica, din municipiul Suceava, unde R. Ilie Nicolae, de 39 ani din localitate, posesor al permisului de conducere pentru categoria B din anul 2008, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare străine, datorită faptului că nu a adaptat viteza pe un carosabil acoperit cu zăpadă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat pe contrasens în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de C. Vasile, de 36 ani, din comuna Cacica.

În urma impactului a rezultat rănirea Corneliei R., de 36 ani, a minorilor D. I., de 5 ani, L. E., de 13 ani şi R. A,. de 8 ani, precum şi a G. Georgiana Cristina, de 40 ani şi G. Elena, de 34 ani, toţi din comuna Pătrăuţi, pasageri. Ambii conducători auto purtau centura de siguranţă, au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat probe biologice de sânge.

Dintre toate cele 7 victime, femeia însărcinată, în lună avansată se află în situaţia cea mai gravă. Potrivit medicului urgentist Tiberius Brădăţan, din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor atât femeia gravidă în luna a VII-a cât şi fătul se află în stare gravă fapt ce a impus intervenţia ginecologilor în speranţa de a se putea salva sarcina.

„Dată fiind vârsta sarcinii şi starea de şoc post traumatic e posibil ca fătul să nu supravieţuiască, iar în ceea ce priveşte mama, având fractură de bazin diagnosticul este, să spunem oarecum rezervat”, a declarat medicul Brădăţan cu menţiunea că ceilalţi copii sunt internaţi pentru supraveghere, în afara oricărui pericol, traumatismele fiind minore.


Intră acum și în grupul de