Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: Autostrada A7 trebuie finalizată până în 2026. Primul tronson, de 17 kilometri, centura Bacăului va fi dată în trafic în câteva zile. La Autostrada Nordului, studiile de fezabilitate vor fi finalizate în 18 luni


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Rădăuți că autostrada A 7 este un proiect extrem de important pe care Guvernul vrea să-l finanțeze prin Planul Național de Recuperare și Reziliență.

„Asta înseamnă că anul viitor finalizăm documentația, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, scoatem la licitație execuția, iar conform obligațiilor din PNRR, până în 2026 trebuie să finalizăm acest obiectiv”, a spus ministrul Lucian Bode.

El a subliniat că PNL și-a asumat prin programul de guvernare că cei 320 de kilometri între Ploiești și Pașcani vor fi finalizați în următorii patru ani.

Ministrul a spus că pentru cele patru tronsoane, între Ploiești și Pașcani, documentațiile sunt aproape finalizate și că urmează licitația pentru execuție, iar după semnarea contractului în 24 de luni vor trebui să fie executate.

Orbán inaugurează centura Radautu

Orbán inaugurează centura Radauti

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 20 noiembrie 2020

Lucian Bode a remarcat că primul tronson al acestei autostrăzi, respectiv centura municipiului Bacău realizată la profil de autostradă, de 17 kilometri, va fi dat în folosință în câteva zile, fiind primul tronson de autostradă din Moldova.

În ceea ce privește Autostrada Nordului, el a spus că CNAIR a stabilit firmele care vor executa studiile de fezabilitate pentru fiecare din cele trei tronsoane, respectiv Suceava-Vatra Dornei, Vatra Dornei-Dej și Dej-Baia Mare, în valoare fiecare de circa 15 milioane de lei, cu durată de realizare în 18 luni de la semnarea contractului, după care va fi scoasă la licitație proiectarea și execuția.

El a spus că și acest drum de mare viteză este o prioritate pentru Guvernul PNL.

„Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va dezvolta economic România”, a declarat Lucian Bode.


Intră acum și în grupul de