Mirela Adomnicăi crede că vor urma disponibilizări în județul Suceava pentru că mediul privat a făcut cam tot ce a putut pentru a păstra forța de muncă în speranța că vor veni vremuri mai bune. Programul de Guvernare PSD prevede măsuri clare și finanțate pentru angajatori și pentru persoanele fără un loc de muncă


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD Suceava la Camera Deputaților, Mirela Adomnicăi, a declarat, vineri, la Subiectul Zile de la News Bucovina că se așteaptă ca rata șomajului în județ va crește pentru că mediul privat nu mai are resurse pentru a menține toate locurile de muncă pe care, prin diverse metode, a reușit să le păstreze până acum.

„Mie mi-a atras atenția faptul că rata șomajului a crescut mult prea puțin în comparație cu ceea ce știam că este lovitură pe mediul privat”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că foarte mulți agenți economici au sperat, „târâind cu un șomaj tehnic, cu un 41,5 la sută” și și-au păstrat forța de muncă, și-au păstra angajații, sperând că vor veni vremuri mai bune.

Adomnicăi a spus că firmele au făcut tot ce au putut să nu piardă această forță de muncă pentru că până în primăvara anului 2020 a fost o problemă forța de muncă, amintind că era o criză a forței de muncă și angajatorii se plângeau că nu găsesc forță de muncă și erau și moldoveni și ucraineni angajați prin firmele sucevene.

„Această șansă amânată de disponibilizare se pare că este pierdută în mediul economic sucevean în special”, a spus candidatul PSD.

Ea a apreciat însă că vor urma disponibilizări.

„Vor urma disponibilizări. Dacă până acum am asistat la suspendări de contracte de muncă, la reduceri de timp de muncă, de la opt ore la patru ore, sub tot felul de forme, fiecare a încercat să nu trimită în șomaj angajații, să-i păstreze cât de cât  în speranța că vin vremuri mai bune, dar vremurile mai bune se pare că nu mai vin, dimpotrivă, la cum arată lucrurile acum, pe lângă șomerii din zona de construcții vor fi și șomerii din zona HORECA dacă vorbim de șomerii din județul Suceava”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că, cu siguranță, va urma o creștere a ratei șomajului.

Mirela Adomnicăi a explicat însă că programul de guvernare al PSD are soluții concrete și susținere financiară pentru angajatori cât și pentru persoanele fără un loc de muncă, soluții în care crede.

„Urmează un an greu 2021 ca și perspectivă de revenire economică”, a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că are speranța în mediul privat care are ingeniozitate va folosi toate mijloacele pentru a ieși din criză.

„Acolo este partea de inovație, de originalitate ca măsură de revenire și supraviețuire”, a mai spus Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de