VIDEO//Un nou concept de reabilitare a căii ferate, prin refacție totală, este pus în practică, în premieră, în județul Suceava. La demonstrația făcută la Pojorâta a asistat premierul Ludovic Orban și Ministrul Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Un nou concept de reabilitare a căii ferate cu un tren de lucru complex a fost pus în practică în județul Suceava, CFR SA urmând să reabiliteze în acest fel sectorul Pojorâta-Apahida.

La demonstrația făcută cu noul utilaj la Pojorâta a participat premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul Bode a spus că este un nou concept de reabilitare în regie proprie prin intermediul unui sistem complex de tip tren de lucru și că prin această tehnologie se va crește rapid viteza de circulație și a siguranței transportului pe calea ferată.

„Prin ceea ce se execută pe acest tronson, viteza se va dubla”, a spus ministrul.

El a arătat că, totodată, pentru că se lucrează în regie proprie, costurile se reduc la 60 la sută.

Ministrul Bode a mai declarat că este primul tronson de cale ferată reparat prin această tehnologie de refacție totală în România.

Orbán la pojorata

Premierul este la Pojorata

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 20 noiembrie 2020

„De aceea am ținut să venim la această activitate demonstrativă”, a explicat ministrul.

El a spus că s-a mai intervenit pe lungimi scurte, dar că e prima dată când se intervine în acest mod pe o lungime de 500 de metri.

„Ne propunem ca în anul viitor să achiziționăm două trenuri de lucru mult mai complexe. Au o valoare de 200 de milioane de euro și suntem în procedură pentru achiziționare și, cu siguranță, când vom reuși să reabilităm 300 de km pe an de tren vom avea 600 de km de cale ferată reabilitată pe an”, a spus Bode.

El a spus că până acum s-a reușit să reabilitarea a 500 de km de cale ferată din rețeaua principală și a arătat că va însemna foarte mult să se poată reabilita 600 de km/ an.

„Este o revoluție în materie de reabilitare a căii ferate”, a declarat ministrul.

Lucian Bode a mai declarat că se vor continua investițiile în reabilitare a căii ferate, de achiziție de material rulant nou și a anunțat că până în 2024 își propune să se investească cât mai mult în calea ferată astfel încât transportul de marfă rutier să treacă încet-încet  calea ferată.  

El a mai declarat că foarte multe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi îndreptate spre infrastructura de transporturi.


Intră acum și în grupul de