Poliția Suceava a amendat administratorul Târgului auto din Cumpărătura pentru că nu a suspendat activitatea și a avertizat 37 de comercianți


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în cursul zilei de sâmbătă a verificat respectarea măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și că a fost amendat administratorul Târgului auto din Cumpărătura pentru că nu a suspendat activitatea acestui târg, iar 37 de comercianți au fost avertizați.

Astfel, sâmbătă, între orele 07.00 – 11.00 și 16.00 – 20.00,  la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a acționat în sistem integrat, cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, jandarmi, pompieri, poliție locală  și DSVSA,  pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă pentru asigurarea rezilienței comunităților și pentru diminuarea impactului tipului de risc,  de către agenții economici care desfășoară activități în spații publice precum piețe, magazine, hypermarketuri, restaurante, cafenele, terase, baruri, saloane de evenimente, unde este semnalată prezența unui public numeros, precum și aspectele privind respectarea prevederilor H.G. nr. 967 din 12 noiembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID-19, cu accent pe respectarea distanțării sociale și portul măștii de protecție de către persoanele identificate.

La acțiunea organizată au participat 21 efective, din care  14 lucrători de poliție (6 din cadrul SPR2 Ipotești, 8 polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică), 3 lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, 1 lucrător din cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, 1 lucrător din cadrul DSVSA Suceava și 2 lucrători din carul Poliției locale Suceava acţionând în zonele stabilite în echipe mixte cu autospeciale din dotarea tuturor structurilor implicate.

Efectivele participante au acționat între orele 07.00 – 11.00 în târgul auto Cumpărătura, din com. Bosanci  și între orele 16.00 – 20.00 la obiectivele stabilite pe raza municipiului Suceava, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă pentru asigurarea rezilienței comunităților și pentru diminuarea impactului tipului de risc.

În urma controlului efectuat în târgul auto din satul Cumpărătura din comuna Bosanci Poliția constatat că nu sunt respectate prevederile Hotărârii nr. 967 din 12.11.2020 privind suspendarea activității acestui tip de piață, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei administratorului târgului, întrucât a încălcat prevederile art. 65 lit. r din Lg. 55/2020 raportat la art. 12 din Anexa 3 la H.G.967/2020.

Totodată, s-a procedat la instruirea și avertizarea a 37 de comercianți cu privire la obligativitatea respectării prevederilor Hotărârii nr. 967 din 12.11.2020.

Comercianții din acest târg susțin că polițiștii au venit cu avertismentele listate în prealabil și că nu înțeleg care este rostul închiderii acestei activități în condițiile în care se desfășoară în aer liber și nu în spațiu închis.

Mai mult, ei arată că bazarul și centrele comerciale sunt deschise, iar un târg în aer liber unde sunt respectate măsurile de distanțare fizică, purtatul măștii și dezinfecție este închis, considerând măsura de neînțeles.


Intră acum și în grupul de