Acasă Actualitate 11 cazuri noi de HIV au fost depistate în județul Suceava în...

11 cazuri noi de HIV au fost depistate în județul Suceava în primele trei trimestre ale anului 2020, iar 232 din totalul celor 256 de pacienţi cu HIV-SIDA aflaţi în evidenţă activă în judeţ urmează tratament cu antiretrovirale


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina că pentru derularea în judeţul Suceava a  Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al infecţiei HIV/SIDA au fost alocaţi în acest an 2 940 509 lei, iar până la sfârşitul trimestrului IV mai este disponibilă suma de 367 492 de lei.

Băncilă a spus că bugetul alocat derulării acestui program în 2020 a reuşit “să acopere toate cheltuielile privind asigurarea tratamentului pentru pacienţii cu HIV/SIDA”.



Ea a precizat că în judeţul Suceava sunt în evidenţă activă 256 de persoane diagnosticate cu această maladie, iar 232 dintre acestea urmează tratament cu antiretrovirale.

Băncilă a menţionat că în primele trei trimestre ale anului în curs au fost depistate 11 noi cazuri de infecţie, din care 7 sunt în tratament, în perioada amintită fiind înregistrate şi 5 decese, din care 2 din rândul persoanelor nou-depistate cu HIV.

Conform DSP Suceava, cinci nou născuţi din mame seropozitive au avut viremie nedetectabilă  în urma analizelor de laborator.  

(LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version