Primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, a găsit datorii de milioane de euro la Primărie și a făcut demersuri la Guvern pentru ieșirea din criză, dar și pentru redeschiderea liniei de investiții din partea CNI


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, luni, pentru News Bucovina că a constatat că situația financiară a municipiului este complicată, că a mers la Guvern pentru găsirea unei soluții pentru ca rectificarea bugetară să se aloce sume de bani pentru ieșirea din criză.

Bogdan Loghin a spus că la preluarea mandatului a găsit neplătită la ACET suma de 2,2 milioane de lei, sumă ce reprezintă plata la apa meteorică și că acum negociază o eșalonare a plății.

Mai mult, el a spus că găsit o hotărâre judecătorească definitivă în valoare de 1,2 milioane de lei noi la Servicii Comunale neplătită, iar alte procese cu aceeași firmă sunt în derulare.

Loghin a mai spus că la sfârșitul săptămânii trecute a fost sunat de ministrul Economiei care a fost stupefiat să vadă în sistem ca Rădăuțiul figurează cu plăți restante la gaz în valoare de un milion de euro.

Totodată, el a spus că în perioada de o lună de zile cât a durat transferul de putere, fostul primar a făcut plăți în valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei noi.

În aceste condiții primarul Bogdan Loghin a făcut demersuri la Guvernul României pentru a sprijini municipiul Rădăuți și a subliniat că beneficiază de sprijinul extraordinar în acest sens din partea președintelui CJ, Gheorghe Flutur, care arde de nerăbdare să vadă Rădăuțiul dezvoltat așa cum au promis, dar și de disponibilitatea și cunoștințele deputatului Dumitru Mihalescul, împreuna cu care a mers la București.

El a anunțat că a discutat la Compania Națională de Investiții proiecte pe care le vrea implementate cât mai repede, respectiv Sala de sport polivalentă, de la Liceul Andronic Motrescu, construirea Spitalului de infecțioase în curtea Spitalului Vechi, reabilitarea Sinagogii din Rădăuți, renovarea Primăriei Rădăuți, construirea unui nou stadion cu tribună și vestiare în locul celui vechi, renovarea Casei de Cultură, dar și proiecte pentru drumuri.

„A fost o vizită de lucru importantă în care mi s-a confirmat profesionalismul și deschiderea totală pentru a dezvolta localități, din partea instituțiilor aflate în subordinea Guvernului Ludovic Orban”, a spus Loghin care și-a exprimat încrederea că împreună cu echipa PNL va aduce creșterea calității vieții in Rădăuți.


Intră acum și în grupul de