11 cazuri noi de HIV au fost depistate în județul Suceava în primele trei trimestre ale anului 2020, iar 232 din totalul celor 256 de pacienţi cu HIV-SIDA aflaţi în evidenţă activă în judeţ urmează tratament cu antiretrovirale


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina că pentru derularea în judeţul Suceava a  Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al infecţiei HIV/SIDA au fost alocaţi în acest an 2 940 509 lei, iar până la sfârşitul trimestrului IV mai este disponibilă suma de 367 492 de lei.

Băncilă a spus că bugetul alocat derulării acestui program în 2020 a reuşit “să acopere toate cheltuielile privind asigurarea tratamentului pentru pacienţii cu HIV/SIDA”.

Ea a precizat că în judeţul Suceava sunt în evidenţă activă 256 de persoane diagnosticate cu această maladie, iar 232 dintre acestea urmează tratament cu antiretrovirale.

Băncilă a menţionat că în primele trei trimestre ale anului în curs au fost depistate 11 noi cazuri de infecţie, din care 7 sunt în tratament, în perioada amintită fiind înregistrate şi 5 decese, din care 2 din rândul persoanelor nou-depistate cu HIV.

Conform DSP Suceava, cinci nou născuţi din mame seropozitive au avut viremie nedetectabilă  în urma analizelor de laborator.  

(LB)


Intră acum și în grupul de