Conducerea SJU Suceava a decis să nu interneze pacienți în unitatea mobilă până la remedierea defecțiunii instalației de încălzire generată de probleme de fabricație


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a anunțat, marți, că a decis să nu interneze pacienți în unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului vechi din cauza problemelor legate de asigurarea încălzirii.

Potrivit unui comunicat de presă al SJU Suceava, în cursul zile de sâmbătă, la instalaţia de încălzire a unității mobile a apărut o defecţiune tehnică, ceea ce a condus la scăderea temperturii ambientale, fără a fi posibil, menţinerea unei temperaturi adecvate, constante deși în acest sens s-au căutat soluţii.

Sursa citată menționează că în aceste condiții conducerea unităţii sanitare, s-a întrunit în şedinţă operativă, în regim de urgență ocazie în care a decis, pentru siguranţa pacienţilor, transferarea acestora în cadrul Secţiei de Boli Infecțioase şi iniţierea în regim de urgenţă a procedurilor de remediere a defecţiunii tehnice a instalaţiei de încălzire, sens în care au fost contactate structurile abilitate din cadrul C.O.S.U.

Urmare a demersurilor iniţiate de C.O.S.U. în cursul zilei de luni reprezentantul firmei producătoare a fost prezent la faţa locului.

Acesta a asigurat că problemele tehnice identificate sunt de fabricaţie și că urmează să fie remediate în cel mai scurt timp de firma producătoare.

„Până la remedierea situaţiei, conducerea unităţii sanitare a decis să nu interneze pacienţi în cadrul unităţii mobile”, se arată în comunicatul semnat de managerul Alexandru Calancea.

Unitatea Mobilă a fost donată SJU Suceava de Crucea Roșie Suceava și a fost achiziționată prin campania lansată de antreprenorul Ștefan Mandachi.


Intră acum și în grupul de