Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu va cere DSP Suceava să precizeze dacă patinoarele deschise...

Primarul Ion Lungu va cere DSP Suceava să precizeze dacă patinoarele deschise la centre comerciale au aviz pentru că pentru patinoarul public nu s-a acceptat deschiderea


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că va solicita DSP Suceava să precizeze dacă a avizat deschidere patinoarelor de la centrele comerciale în condițiile în care pentru deschiderea patinoarului municipal nu s-a oferit acest aviz.

„Am făcut intervenție la DSP Suceava și ne-au dat un răspuns negativ în ceea ce privește deschiderea patinoarului”, a spus primarul.



El a spus că a văzut că este deschis patinoarul de la un centru comerical și a menționat că, în mod normal, ar fi trebuit să aibă avizul DSP.

„Voi adresa o întrebare DSP în calitate de primar al Sucevei având în vedere că acest lucru se întâmplă pe raza municipiului Suceava. Nu vreau să fiu în postura de a pârî, dar vreau să știu dacă au autorizație de la DSP”, a spus Ion Lungu.

În ceea ce privește închiderea piețelor agroalimentare, primarul a spus că s-a constatat că în urma măsurii s-a menținut rata de infectare în municipiul Suceava în jurul cifrei de 4 cazuri la mia de locuitori.

„Probabil creșteau și la noi foarte mult aceste cazuri de infectări până a se închide piețele, până a se închide școlile. S-ar părea, sunt două săptămâni de atunci, cel puțin la nivel de municipiu, ne-am stabilizat. Nu mai suntem în top nici la nivel național și nici la nivelul municipiilor”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că este convins că se vor deschide piețele după 30 de zile de când au fost date aceste interdicții.

„Fără a avea o părere a specialiștilor privind impactul închiderii piețelor și școlilor, totuși noi suntem într-un platou, într-o stagnare.Se pare că au fost măsuri bune luate”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul a precizat că a fost în piață, a fost în mijlocul comercianților și a spus că i-a înțeles.

„I-am înțeles și mi-am cerut scuze pentru că nu era un moft al primarului și nici măcar al Guvernului. Specialiștii care se ocupă cu acest domeniu au venit cu această propunere care s-a aplicat”, a spus Lungu.

El le-a transmis că, cu toate greutățile, e de preferat să nu ajungă la spital.

„Noi ne dorim să ajungă cât mai puțină lume la spital, să ridicăm presiunea de pe spital”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version