VIDEO//Sărbătorire fără fast a Zilei Naționale a României la Suceava. Au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor și a victimelor SARS-CoV-2

Doar câțiva suceveni au asistat, marți, de Ziua Națională, la ceremonia militară fără fast organizată, în Piața Drapelelor din zona centrală a municipiului Suceava.

La ceremonial au fost prezenți din partea Guvernului ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, din partea Parlamentului, deputatul PNL Ioan Balan, iar autoritățile locale au fost reprezentate de prefectul Alexandru Moldovan, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu,

Ceremonialul organizat, marți, de Ziua Națională a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu PS Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ulterior, prefectul Alexandru Moldovan a dat citire mesajului premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Naționale:

Cea mai tristă Sărbătoare Națională de la Suceava

Cea mai tristă Sărbătoare Națională de la Suceava – 1 Decembrie 2020

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 1 decembrie 2020

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză.

Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe.

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!”, a fost mesajul premierului Ludovic Orban.

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane de flori și jerbe în memoria eroilor țării și a victimelor SARS-CoV-2.

Întregul ceremonial a durat 18 minute.