Marian Andronache: România are nevoie de o guvernare de dreapta pentru a se dezvolta, iar dacă se va cere PMP susținerea atunci vom impune reducerea la 300 a numărului de parlamentari, desființarea pensiilor speciale și alegeri locale în două tururi de scrutin


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, candidat pentru Camera Deputaților, a declarat, marți, la Subiectul Zilei, că PMP va impune anumite condiții pentru intrarea la guvernare, apreciind că România va avea nevoie de o guvernare de dreapta pentru a se dezvolta.

Andronache a spus că PMP va solicita reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale, vot în două tururi pentru alegerea primarilor și va propune o lege pentru interzicerea migrației parlamentarilor de la un partid la altul.

El a arătat că un partid nu mai trebuie să dețină singur puterea și că ar trebui să fie mai multe partide la guvernare și atunci toate lucrurile se negociază și se iau măsurile cele mai bune pentru români.

Andronache a spus că acum, partidelor mari le convine ca parlamentarii să nu-și piardă funcția dacă trec de la un partid la altul.

„Când încep luptele pentru a schimba o majoritate în Parlament atunci încep și migrările și chiar cumpărările de fapt pentru că se discută chiar și de a cumpăra. Trec paralamentari de la un partid la altul. Ni s-a întâmplat și nouă. Fiind un partid e foarte ușor ca partidele mari să-ți ia oamenii. Pentru noi, partidele mici, problema asta trebuie reglementată iar parlamentarii să nu mai aibă voie să migreze”, a spus Andronache.

La multi ani România!! Marian Andronache (PMP) LIVE la Subiectul Zilei

La multi ani România!! Marian Andronache (PMP) – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 30 noiembrie 2020

El a adăugat că PMP va iniția un proiect de lege în acest sens, dar că va vedea dacă vor avea și succes pentru că partidele mari se opun și la eliminiarea alegerii primarilor în două tururi și la eliminiarea pensiilor speciale și la reducearea numărului de parlamentari la 300.

„Dar dacă o să aibă nevoie de o susținere la guvernare sau la o majoritate în Parlament atunci trebuie să accepte ceea ce le cerem noi și asta le vom cere”, a spus liderul PMP Suceava.

El a spus că în mod normal România are nevoie de o guvernare de dreapta, iar dacă PMP va fi acceptat la guvernare va impune aceste condiții.

„România are nevoie de o guvernare de dreapta ca să se dezvolte. Vin acum atâția bani care trebuie folosiți, iar ca să fie folosiți trebuie să avem proiecte de investiții ca România să se dezvolte. E o șansă unică pentru România. Dacă va fi o guvernare de stânga banii aceștia cine știe la ce vor fi folosiți, numai să-i dea pe salarii și pensii și România să rămână tot la stadiul acesta. Avem o șansă unică în următorii ani să ne dezvoltăm și dacă nu știm să folosim șansa asta e mare păcat pentru că rămânem tot la acest nivel”, a spus Andronache.

El a arătat că PMP va negocia pentru o guvernare de dreapta.

„PNL nu se ține de cuvânt mai mult la nivel local. La nivel central discuțiile sunt cu totul altfel la nivel de conducere, dar local sunt tot felul de interese, de orgolii. Vede că a ridicat capul mai tare PMP să-l omorâm că ne ia din voturi. Ia primarii și îi duce la Compania Națională de Investiții că-i PSD, că-i USR, că-i PMP, îi duce pe toți acolo și le dă proiecte. Ei nu-și dau seama că de fapt aia e o vrăjeală, e o mare abureală mersul ăsta și depunerea de proiecte, iar după 6 decembrie le va spune: știți, proiectul dumneavoastră nu e eligibil”, a spus Andronache.

Liderul PMP Suceava a spus că s-au depus între 3 și 6 proiecte la CNI pentru zeci de localități din județ și că este clar că nu vor putea fi finanțate.


Intră acum și în grupul de