Frontieristii suceveni au confiscat marti aproape 9.000 de pachete de tigari


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în trafic un timişorean, care transporta 4.730 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 20.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră, în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit IJPF Suceava, marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au oprit în trafic un autoturism marca „VW Tiguan”, condus de R. Petru, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în municipiul Timişoara, judeţul Timiş.

La efectuarea unui control asupra mijlocului de transport au descoperit că şoferul transporta 4.730 pachete de ţigări -2350 marca „Chesterfield”, 1.950 marca „Viceroy”, 430 marca „More” de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 20.339 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar timişoreanului i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, acte ce vor fi înaintate Serviciului Teritorial Suceava al D.I.I.C.O.T., în vederea atribuirii numărului unic şi continuarea cercetărilor.

Tot marţi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „Fiat”, R. Dragoş, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Botoşani.

În urma controlului amănunţit asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, disimulate sub preşurile autoturismului, în locaşul roţii de rezervă, cantitatea de 1.130 pachete de ţigări marca „Winston” de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de 4,670 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6000 lei.


Intră acum și în grupul de