Primarul Ion Lungu cere DSP Suceava măsuri unitare privind funcționarea patinoarelor și a bazinelor de înot. El spune că patinoarele de la mall-uri funcționează, iar cel al municipalității e închis, și că elevi din Suceava se antrenează la bazinul din Gura Humorului în timp ce cel din Suceava e închis

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că problema nefuncționării Patinoarului Artificial Suceava a declanșat discuții în ultima perioadă.

„Am avut, personal, o discuție la DSP și mi-au spus că nu sunt de acord să deschidem patinoarul având în vedere faptul că, conform ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației se pot deschide patinoarele doar pentru sportul profesionist, patinoare în care să se poată antrena maximum zece persoane”, a spus primarul.

El a arătat că se află într-o situație foarte ingrată pentru că nu-și dorește să fie „pârâtor”, dar că a discutat și cu prefectul județului, Alexandru Moldovan, cerând să se facă ordine pentru că în municipiul Suceava funcționează două patinoare la mall-uri.

„Conform DSP Suceava, acestea nu au niciun aviz. Ca atare trebuie să ne aliniem într-un fel sau altul, dacă e legal să fie închise sau deschise pentru că trebuie aplicată aceeași unitate de măsură”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că aceeași situație este și la bazinele de înot, explicând că elevi din Suceava care fac sport de performanță se antrenează zilnic la bazinul de înot de la Gura Humorului în condițiile în care cel de la Școala Gimnazială nr. 3 rămâne închis la cererea DSP.

„Aș vrea să fie aceeași unitate de măsură în ceea ce privește patinoarele și bazinele de înot”, a spus Ion Lungu.