Ion Lungu anunță că vin încă zece autobuze electrice la Suceava cumpărate de Primărie și speră ca până în aprilie să ajungă și cele cumpărate de Ministerul Dezvoltării: Sper ca din aprilie să putem aplica strategia de transport electric integrat, cu sensuri unice și facilitățile ce decurg din acest transport electric


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul acestei săptămâni vor mai veni încă zece autobuze electrice mici achiziționate de Primăria Suceava prin proiectul cu finanțare europeană, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că autobuzele sunt livrate de aceeași firmă care a câștigat licitația și pentru primele cinci autobuze electrice de mici cumpărate cu fonduri elvețiene.

Primarul a menționat că au fost vopsite în aceeași culoare verde ca și autobuzele mari aduse din China pentru a se transmite mesajul că Suceava este un oraș verde.

Cu aceste zece autobuze, parcul diviziei electrice a TPL Suceava va avea 40 de autobuze, din care 25 mari, iar 15 mici.

Ion Lungu a subliniat că urmează să mai fie aduse încă 22 de autobuze electrice în municipiu, din care 15 autobuze electrice mari achiziționate de Ministerul Dezvoltării în numele municipalității și încă șapte autobuze mici achiziționate de Primărie.

„Sper ca până în luna aprilie să avem întreg parcul de autobuze electrice la Suceava, să putem aplica strategia de transport electric integrat, cu sensuri unice, cu facilitățile care decurg din acest transport electric”.


Intră acum și în grupul de