Gunoiul din Suceava ar putea pleca din iulie la Botosani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu a purtat discuţii cu reprezentanţii Primăriei Botoşani pentru ca începând de la 1 iulie 2010 deşeurile din municipiu să fie duse la groapa de gunoi a acestui municipiu, în condiţiile în care până la 30 iunie nu se va finaliza prima celulă a depozitului ecologic de la Moara.

Potrivit edilului-şef sucevean, municipalitatea urmează să cofinanţeze proiectul CJ Suceava privind construcţia depozitului ecologic de deşeuri din comuna Moara, din apropierea Sucevei. Lungu a precizat că la 30 iunie, groapa de gunoi a municipiului Fălticeni, unde se depozitează în prezent şi deşeurile municipiului Suceava, se va închide, şi a menţionat că pentru transportul deşeurilor costurile sunt „enorme” arătând că se ridică la aproximativ un milion de euro pe an.

Deşeurile municipiului Suceava sunt depozitate, de la 1 ianuarie 2009, la groapa de gunoi a municipiului Fălticeni după ce groapa de gunoi a municipiului Suceava a fost închisă la 31 decembrie 2008, iar până în prezent nu a fost deschis nici unul din cele două depozite ecologice de deşeuri din judeţ prevăzute în Acordul de Mediu.

CJ Suceava a anunţat că în acest an va începe execuţia primei celule din cadrul depozitului ecologic din comuna Moara, a alocat fonduri în acest sens şi a început procedurile de selecţie a constructorului.

Întregul proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, finanţat prin POS Mediu, prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor, şapte staţii de transfer şi două depozite ecologice, unul în zona comunei Moara, lângă municipiul Suceava, iar un altul în zona comunei Pojorâta, pentru zona de munte.


Intră acum și în grupul de