Gunoiul din Suceava ar putea pleca din iulie la Botosani (VIDEO)

Primarul Sucevei Ion Lungu a purtat discuţii cu reprezentanţii Primăriei Botoşani pentru ca începând de la 1 iulie 2010 deşeurile din municipiu să fie duse la groapa de gunoi a acestui municipiu, în condiţiile în care până la 30 iunie nu se va finaliza prima celulă a depozitului ecologic de la Moara.

Potrivit edilului-şef sucevean, municipalitatea urmează să cofinanţeze proiectul CJ Suceava privind construcţia depozitului ecologic de deşeuri din comuna Moara, din apropierea Sucevei. Lungu a precizat că la 30 iunie, groapa de gunoi a municipiului Fălticeni, unde se depozitează în prezent şi deşeurile municipiului Suceava, se va închide, şi a menţionat că pentru transportul deşeurilor costurile sunt „enorme” arătând că se ridică la aproximativ un milion de euro pe an.

Deşeurile municipiului Suceava sunt depozitate, de la 1 ianuarie 2009, la groapa de gunoi a municipiului Fălticeni după ce groapa de gunoi a municipiului Suceava a fost închisă la 31 decembrie 2008, iar până în prezent nu a fost deschis nici unul din cele două depozite ecologice de deşeuri din judeţ prevăzute în Acordul de Mediu.

CJ Suceava a anunţat că în acest an va începe execuţia primei celule din cadrul depozitului ecologic din comuna Moara, a alocat fonduri în acest sens şi a început procedurile de selecţie a constructorului.

Întregul proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, finanţat prin POS Mediu, prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor, şapte staţii de transfer şi două depozite ecologice, unul în zona comunei Moara, lângă municipiul Suceava, iar un altul în zona comunei Pojorâta, pentru zona de munte.