Incendiu la o casa de pe strada Cernauti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit miercuri, cu două autospeciale şi un modul SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Erziliei C., din municipiul Suceava, str. Cernăuţi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, existenţa focului a fost anunţată la ora 15:26, iar la sosirea echipajelor incendiul se manifesta la planşeul şi pereţii centralei termice, acoperişul terasei şi astereala acoperişului casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă, anexe şi un motel, aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 16.45, în limitele găsite. Au ars planşeul şi pereţii portanţi ai centralei termice (pe o suprafaţă de 50 mp), materiale textile şi bunuri de uz casnic. S-au degradat astereala casei (pe o suprafaţă de 100 mp), acoperişul terasei (pe o suprafaţă de 100 mp) şi finisajul interior al locuinţei. Pagubele au fost estimate la cca. 5.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa de locuit, anexele, motelul şi bunuri materiale, în valoare de aproximativ 42.000.000 lei.


Intră acum și în grupul de