Reapar cazurile de gripa noua in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

După o pauză de câteva zile, în judeţul Suceava a reapărut gripa nouă pandemică. Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, declara marţi că vremea geroasă a întrerupt circulaţia virusului gripei noi AH1N1, care nu rezistă la temperaturi atât de scăzute, astfel încât în ultimele zile nu a mai fost semnalat nici un caz de îmbolnăvire în rândul populaţiei.

Totuşi, miercuri, Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta virusului AH1N1 în cazul unui bărbat, de 68 ani, cu domiciliul în zona rurală din Gura Humorului. Potrivit DSP Suceava, acesta este internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, iar starea pacientului este stabilă în momentul de faţă.

În judeţ, numărul total al îmbolnăvirilor prin gripă nouă este de 213, iar al deceselor de 11. Numărul sucevenilor imunizaţi cu Cantgrip a ajuns la 36.818.

Toate cele 53.000 doze de vaccin trimise de Institutul Cantacuzino către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, destinate imunizării persoanelor adulte împotriva gripei noi au fost repartizate în judeţ, la medicii de familie.


Intră acum și în grupul de