Accident cu doi răniți grav la Bunești. Doi ofițeri ai ISU Suceava aflați în trafic au acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale

Adjunctul șefului ISU Suceava, maiorul Marian Ruscan și adjunctul șefului Centrului Operaționa al ISU Suceava, locotenent Ionuț Cobziuc, care se aflau, joi, în trafic în zona unui accident rutier au acordat primul ajutor pentru doi răniți grav care se aflau pe un motoscuter ce a fost lovit de un autoturism.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt Alin Găleată, a declarat că accidentul rutier s-a produs pe raza localității Bunești, iar în urma coliziunii între un autoturism și un motoscuter, două persoane, un bărbat și o femeie de pe motoscuter, au fost grav răniți.

Maiorul Marian Ruscan și locotenentul Ionuț Cobziuc, aflați în trafic, au intervenit și au acordat primul ajutor medical victimelor.

Astfel, unul dintre răniți a fost așezat în poziția laterală de siguranță, iar la celui de-al doilea, i-a fost imobilizată manual coloana cervicală, care putea fi lezată.

Totodată, ei au solicitat prin 112 resurse medicale specializate, iar la fața locului s-au deplasat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Răniții au fost preluați de către cele două ambulanțe, SMURD și SAJ Suceava, și transportați de urgență la spital pentru investigații medicale și tratament de specialitate.