George Șoldan(PSD): E nevoie de un Pact pentru Bucovina pentru că toate proiectele României s-au oprit, din păcate, pe la Roman. E nevoie ca proiectele să ajungă și în județul nostru. Autostrada Nordului va fi prioritatea pentru că înseamnă dezvoltarea județului


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD George Șoldan, lider al TSD Suceava și candidat pentru Camera Deputaților a declarat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina că în următoarea legislatură parlamentară va fi necesară o acțiune concertată a tuturor parlamentarilor suceveni pentru proiectele necesare populației județului Suceava arătând că, până acum, proiectele s-au oprit la Roman, Iași sau Bacău și nu au mai ajus până la Suceava.

El a spus că unul dintre principalele proiecte care contează pentru dezvoltarea județului Suceava este Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare și că și-a propus ca zi de zi să stea pe capul ministrului Transporturilor pentru ca acest proiect să se realizeze până în 2024 cum este prevăzut în legea recent promulgată.

George Șoldan a mai anunțat că un proiect care să vină în sprijinul micilor producători locali, dar și al HoReCa este cel de reducere, în week-end, a programului centrelor comerciale, dar și amenajarea de piețe volante .

Potrivit acestuia, prin reducerea programului marilor magazine vor fi încurajați să-și vândă produsele producătorii locali, dar că va sprijini și micii comercianți precum și industria locală HoReCa.

El a spus că dacă în țările din vestul Europei se poate să se reducă în week-end programul centrelor comerciale, atunci este posibil și în România și că în acest fel este sprijinit producătorul local.

George Șoldan s-a pronunțat pentru un pact pentru Suceava al parlamenatarilor suceveni prin care să fie susținute proiectele de care are nevoie județul Suceava care a fost ocolit de investiții majore.

„Toate proiectele României s-au oprit, din păcate, pe la Roman. Trebuie să înțeleagă toți parlamentarii de Suceava că, la București, trebuie să facem echipă. Trebuie să facem bine pentru județul nostru. Avem nevoie de proiecte pentru județul nostru. Drum expres e până la Roman, tot ce se întâmplă e până la Iași, până la Bacău sau până la Neamț, dar trebuie să ajungă și în județul nostru”, a spus George Șoldan.

De aceea, el consideră necesar un Pact pentru Bucovina, iar toate problemele din județ de infrastructură, de sănătate, de educație să fie rezolvate în următorii patru ani.


Intră acum și în grupul de