Deputatul PNL Angelica Fădor: Oamenii de afaceri din Suceava pot aplica pentru accesarea de fonduri nerambursabile pentru capitalul de investiții. Guvernul Orban și parlamentarii PNL au făcut tot posibilul ca România să evite o criză economică majoră

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, președintele Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, a anunțat, vineri, că mediul de afaceri din Suceava și din întreaga țară are parte de o veste bună.

„Ministerul Economiei a lansat procedura de înscriere pentru accesarea granturilor referitoare la capitalul de investiții. Astfel IMM-urile pot depune cereri de finanțare de până la 200.000 de euro/ întreprindere, bugetul alocat acestei măsuri fiind de 550 de milioane de euro”, a spus deputatul PNL.

Ea a precizat că formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 3 “granturi pentru investiții” este deja activ pe link-ul https://granturi.imm.gov.ro/auth/login și se va putea accesa de către viitorii beneficiari  până pe 29 ianuarie 2021, ora 20.00.

Pentru ca procedura să fie una și mai simplă, beneficiarii pot accesa următorul link pentru vedea pașii de parcurs: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/11/27/procedura-de-implementare-a-masurii-granturi-pentru-investitii-a-fost-transmisa-spre-publicare-in-monitorul-oficial-al-romaniei/

Angelica Fădor a precizat că Ministerul Economiei mai are alte două măsuri aflate în derulare. Ea a spus că deja microgranturile din prima măsură au început să intre în conturile beneficiarilor, iar o parte din contractele pentru accesarea capitalului de lucru din cea de-a doua măsură au fost trimise spre a fi semnate firmelor, urmând ca banii să intre în curând în conturile IMM-urilor. „Pentru toate cele trei măsuri, Guvernul a alocat 1,5 miliarde de euro, bani care au început să ajungă deja în economie prin intermediul IMM-urilor”, a explicat Angelica Fădor.

Ea a menționat că o altă măsură importantă ce completează efortul Guvernului PNL pentru sprijinirea IMM-urilor vizează emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care se va acorda un ajutor de stat pentru domeniul HoReCa de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

„Guvernul Orban și parlamentarii PNL au făcut tot posibilul ca România să evite o criză economică majoră. Acum, economia României, în urma măsurilor luate, și-a revenit, iar obiectivul prioritar pentru PNL și viitorul Executiv rezultat în urma alegerilor de duminică va fi începerea  absorbției masive a fondurilor europene. România are nevoie de un Guvern format în jurul PNL pentru ca obiectivele de dezvoltare să fie atinse. Dezvoltăm România, împreună!”, a conchis deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.