Un brailean si-a ascuns tigarile intr-o canistra metalica si intr-un bidon pentru muraturi


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în trafic un brăilean, care transporta 3.060 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 12.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din municipiul Brăila în vederea obţinerii de profit ilicit, Potrivit IPJ Suceava, joi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au executat o acţiune pe linia combaterii traficului de ţigări, astfel au oprit în trafic (pe raza localităţii Negostina) un autoturism marca „Dacia Logan”, condus de T. Sorin, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Brăila, judeţul Brăila.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au efectuat un control în mijlocul de transport, şi au descoperit că şoferul transporta 3.060 pachete de ţigări (1.440 marca marca „Viceroy”, 1.420 marca „More”, 200 marca „Winston” de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.
Ţigările, în valoare de 12.852 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar brăileanului i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, acte ce vor fi înaintate Serviciului Teritorial Suceava al D.I.I.C.O.T., în vederea atribuirii numărului unic şi continuarea cercetărilor.

Tot joi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „VW Passat”, U.Gheorghe, în vârstă de 55 de ani, domiciliat în municipiul Fălticeni. În urma controlului amănunţit asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, disimulate într-o canistră de metal pentru combustibil şi într-un bidon de plastic pentru murături, cantitatea de 380 pachete de ţigări marca „Saint- George” de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de 1.569 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.


Intră acum și în grupul de