Consiliul National ar putea alege vicepresedintii PSD (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Propunerile de modificare a Statutului Partidului Social-Democrat prevăd printre altele, înființarea sau nu a funcției de președinte executiv sau de prim-vicepreședinte al partidului, dar și modul de alegere a conducerii formaţiunii politice, a explicat vineri, liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza. Potrivit acestuia, se are în vedere ca la Congres să fie ales doar președintele PSD și eventual secretarul general, iar vicepreședinții de Consiliul Național, acum aceștia fiind aleși de Congres.

Senatorul PSD a spus că astfel va exista o diferență de ierarhie, iar în situația în care există deficiențe în activitatea unor vicepreședinți, înlocuirea lor sau alte măsuri organizatorice să fie adoptate de Consiliul Național.

El a mai arătat că ideea candidaturii la funcția de președinte al partidului în echipă nu este agreată pentru a se evita crearea unor fracturi în cadrul partidului. Totodată, după Congres vor fi organizate alegeri în organizațiile locale și județene ale PSD în baza noului Statut, a spus Mîrza care a menționat că în județul Suceava acestea vor avea loc pe parcursul lunii martie.


Intră acum și în grupul de