Acasă Actualitate Un buzoian a furat banii din cutia milei dintr-o biserica din Dorna...

Un buzoian a furat banii din cutia milei dintr-o biserica din Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

Dat jos de controlor în staţia CFR din Dorna pentru că nu avea bilet, un buzoian a vrut să-şi procure bani din cutia milei aflată într-o biserică din Dorna Candrenilor. Potrivit IPJ Suceava, joi, la ora 16.30, o patrulă din cadrul Grupei de Jandarmi Dorna Candrenilor, au observat ieşind din incinta unei biserici din localitate un bărbat care la vederea acestora a schimbat brusc direcţia de mers.

Aceştia l-au legitimat, constatând ca se numeşte F. Viorel, de 28 ani, din comuna Prîscov judeţul Buzău, iar la controlul corporal efectuat asupra acestuia s-a găsit suma de 24 lei în monedă divizionară, un patent şi un cleşte metalic. Acesta a recunoscut că a furat suma de bani găsită asupra sa din biserica de unde a ieşit.
F. Viorel a forţat sistemul de închidere tip zăvor asigurat cu lăcat al cutiei milei, iar din interior a sustras suma de 24 lei.



Extinzând cercetările s-a stabilit că F. Viorel în noaptea de 27/28.01.2010, călătorea cu trenul pe ruta Timişoara – Iaşi, şi a fost găsit de către controlor fără bilet şi dat jos în Staţia C.F.R. Vatra Dornei. De aici, buzoianul s-a deplasat pe strada Mihai Eminescu a pătruns în curtea unei biserici, unde a forţat cu patentul lacătul unei uşi laterale şi a pătruns în centrala termica.

Deoarece nu a reuşit să pătrundă în interiorul bisericii, a părăsit locaţia şi s-a deplasat pe strada Păcii, unde, tot cu ajutorul patentului, a forţat lacătul ce asigura uşa unei capele romano-catolice, a pătruns în interior unde a căutat bani, dar negăsind a sustras un cleşte metalic şi a plecat spre comuna Dorna Candrenilor.
Aici s-a deplasat prin comună până când a comis furtul de bani din cutia milei şi a fost identificat de patrula de jandarmi.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de „furt calificat” şi „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version