Raul Bistrita, monitorizat de ISU Bucovina si primariile localitatilor de pe cursul apei


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi primăriile localitatilor de pe cursul râului Bistriţa monitorizează bucăţile de gheaţă desprinse de la suprafaţa albiei, după ce vineri au fost detonate mai multe porţiuni de gheaţă.

Astfel, grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, echipa pirotehnică şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Arini au intervenit vineri, pentru distrugerea podului de gheaţă format în zona podului rutier din localitatea Rusca, comuna Dorna Arini.

Potrivit ISU Suceava, s-au executat mai multe detonări prin care s-a distrus gheaţa pe o lungime de 70 m şi o lăţime de circa 6 m, realizându-se un canal de scurgere şi s-a slăbit gheaţa din aval a zăporului.

Această intervenţie s-a realizat pentru a preveni ieşirea apei din albie în condiţiile creşterii temperaturilor şi, implicit, a creşterii debitului râului Bistriţa.

În continuare, se monitorizează cursul râului Bistriţa, atât de către grupa operativă a inspectoratului, cât şi de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile de pe valea Bistriţei.


Intră acum și în grupul de