Firma din Mălini vizată de activistul de mediu Daniel Bodnar, fusese verificată de Garda Forestieră care a aplicat amenzi și a confiscat un volum important de masă lemnoasă


Intră acum și în grupul de

Firma de prelucrare a lemnului din Mălini care a fost vizată de o acțiune a activistului de mediu Daniel Bodnar a fost controlată zilele trecute de Garda Forestieră Suceava și i s-au aplicat sancțiuni, iar cantități de lemn a fost confiscat.

Comisarul șef al Gărzii Forestiere Suceava ing. Mihai Gășpărel, a declarat pentru News Bucovina că firma a fost verificată și că s-au întocmit trei procese verbale de contravenție și sancționarea firmei cu 28.000 de lei.

El a spus că, totodată, a fost confiscat un volum de circa 190 de mc de material lemnos în valoare de 36.000 de lei.

Miercuri seara activistul de mediu Daniel Bodnar a urmărit un transport de material lemnos până la firma respectivă unde aștepta sosirea organelor de ordine după ce a sesizat prin 112 nereguli privind încărcătura.

Potrivit datelor obținute în urma verificării în aplicațiile informatice a remorcii, s-a constatat faptul că la data 09.12.2020, orele 15:13:29 a fost emis de către OS. Comănești, din  județul Bacău avizul de însoțire cu o cantitate de 20,51mc. molid- bușteni gater și 4.43mc. brad bușteni gater, având punctul de descărcare în Mălini urmând să se stabilească dacă încărcătura era mai mare.


Intră acum și în grupul de