O suceveancă a ajuns cu răni grave la spital după ce a fost atacată de o haită de câini de rasă periculoasă, pe o stradă din Ițcani. Proprietara a fost amendată cu 2.000 lei, fiind întocmit și dosar penal


Intră acum și în grupul de

O suceveancă (67 ani) a fost sfâșiată de patru câini de rasa Rottweiler, care potrivit Legislației române este o rasă periculoasă.

Atacul s-a produs miercuri, pe strada Decebal din Suceava. Astfel, proprietara câinilor (59 ani) se întorcea acasă, fiind observată de femeia de 67 ani, cele două fiind vecine.

Captură video stirisuceava.net

În momentul în care proprietara câinilor a deschis poarta de acces a locuinței pentru a putea parca autoturismul, vecina ei se afla deja în apropierea locuinței, moment în care unul din câini a ieşit afară din curte şi a atacat-o, muşcând-o de mâini și picioare, după care și ceilalți câini au sărit la femeie.

Câinii au fost cu greu îndepărtați, până atunci animalele lăsând răni adânci la mâinile și picioarele sucevencei. În prezent, ea se află la SJU Suceava, medicii susținând că viața ei nu este pusă în primejdie.

Proprietara a fost amendată
Până în prezent, proprietara câinilor a fost amendată cu 2.000 lei. Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane dacă atacul a avut loc”.

De asemenea, cauza a fost discutată cu procurorul de caz care a dispus cercetarea în stare de libertate având în vedere că femeia mușcată nu a formulat plângere penală prealabilă, iar polițiștii nu au voie să intre în spital deoarece femeia se află în zona tampon Covid-19.

Totodată, femeia rănită a declarat anterior că nu va formula plângere penală prealabilă. În aceste condiții, cauza va fi soluționată procedural după audierea femeii rănite.


Intră acum și în grupul de